BemutatkozásHírekGalériaAjánlatkérés

Megjelent az EMVA III. tengely turisztikai tevékenységek ösztönzése pályázati felhívásaz Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból a turisztikai tevékenységek ösztönzéséhez a LEADER Helyi Akciócsoportok közreműködésével 2012-től nyújtandó támogatások részletes feltételeiről


A jogcímre pályázhat induló, működő mikrovállalkozás – amely a támogatási kérelem benyújtásának időpontjában székhellyel, telephellyel, fiókteleppel rendelkezik a jogosult települések valamelyikén -, valamint természetes személy, aki a benyújtás időpontjában lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel rendelkezik az adott településen, valamint non-profit szervezet, amely székhellyel, telephellyel, vagy fiókteleppel rendelkezik az adott településen.

 

A mikrovállalkozások létrehozásához és fejlesztéséhez nyújtott támogatás esetén a fejlesztéssel érintett települések (5.000 fő lakosságszám alatti települések, vagy 100 fő/km2 népsűrűség alatti települések kül- és belterületei) lehetnek!

Ha az ügyfélnek a mezőgazdasági tevékenységéből származó árbevétele az összes árbevételének 50%-át meghaladja, a fejlesztést kizárólag gazdaságon kívül, az ügyfél mezőgazdasági tevékenységétől, a mezőgazdasági tevékenységéhez kapcsolódó földterülettől és mezőgazdasági hasznosítású épületeitől független tevékenysége keretében valósíthatja meg.

 

A vállalkozások a tevékenységükkel kapcsolatos építési és/vagy a szálláshelyek, szolgáltatások működtetését szolgáló eszközbeszerzési beruházásokra pályázhatnak minimum 1 000 000 Ft, maximum 35 000 000 Ft támogatási összegig. A támogatási intenzitás hátrányos helyzetű településeken megvalósuló fejlesztés esetén az összes elszámolható költség 65%-a, egyéb településeken az összes elszámolható költség 60%-a.ÚMVP III. tengely rendelkezésre álló forrás (2012. évre)

A Jászsági Kistérségi Helyi Közösség Egyesülete LEADER Helyi Akciócsoport 2012-ben megnyíló pályázataira rendelkezésre álló források ÚMVP III. tengely jogcímei

Turisztikai tevékenységek ösztönzése                600.000 euró
Mikrovállalkozások létrehozása és fejlesztése   600.000 euró
Falumegújítás- és fejlesztés                                 350.000 euró
Vidéki örökség megőrzése, korszerűsítése        349.748 euró


Forrás: JKHK Egyesület

Elérhetőségeink:

5130 Jászapáti,
Kossuth Lajos út 2-8.
Telefon: 57/440-516

info@jasz-consulting.hu(c) Jász-Consulting Kft - Kivitelezés: (c) Com&Com2005 Bt, Bagi László 2008-2012.