BemutatkozásHírekGalériaAjánlatkérés

Megjelent a tanyafejlesztési rendelet

Megjelent a tanyafejlesztési program címén, az idei költségvetésben szereplő 1,5 milliárd forint támogatás igénybevételéről készült vidékfejlesztési miniszteri rendelet a Magyar Közlönyben. A további részleteket a 10 napon belül közzétenni szándékozott kiírás tartalmazza majd. A kiírás a kormányzati portálon és a Nemzeti Agrár-szaktanácsadási, Képzési és Vidékfejlesztési Intézet honlapján lesz elérhető.


A rendelet szerint támogatás vehető igénybe a tanyák, valamint az alföldi tanyás térségek megőrzését és fejlesztését célzó települési és térségi fejlesztésekhez, továbbá a tanyagazdaságok fejlesztéséhez. A támogatandó célok között szerepel például a piacra jutás segítése, a villany nélküli tanyák energiaellátását biztosító önkormányzati fejlesztés, a tanyagazdaságok energetikai megújítása és az állatállomány fejlesztése is.


A támogatási rendelet szerint támogatás vehető igénybe
a) a tanyák, valamint az alföldi tanyás térségek megőrzését és fejlesztését célzó települési és térségi fejlesztésekhez (a továbbiakban: 1. célterület), valamint
b) a tanyák és az alföldi tanyás térségek megőrzése, fejlesztése érdekében a tanyagazdaságok fejlesztéséhez
(a továbbiakban: 2. célterület).

A támogatás forrás 2012-ben 1.500 millió forint, melynek azonban egy része a pályázatok lebonyolítását szolgálja.Elérhetőségeink:

5130 Jászapáti,
Kossuth Lajos út 2-8.
Telefon: 57/440-516

info@jasz-consulting.hu(c) Jász-Consulting Kft - Kivitelezés: (c) Com&Com2005 Bt, Bagi László 2008-2012.