BemutatkozásHírekGalériaAjánlatkérésNovemberben döntés a fiatal gazdák kérelmeirőlA ceglédi Magosz Fiatal gazda tagozat rendezvényén még a következők hangzottak el:

1. Az idén július-augusztusban benyújtott fiatal gazda támogatási kérelmekről döntés november második felére várható. A 3300 benyújtott támogatási kérelemből közel 2000 kérelem "maradt talpon", de ez is még hozzávetőleg hatszoros túligénylést jelent. A főbb eddig elutasítási okok a következők voltak: volt már korábban benyújtott MVH-s kérelem, nem érte el az ügyfél a minimális szakmai vagy pénzügyi pontot, a végzettség nem volt elfogadható.

2. Az idén benyújtott mezőgazdasági termékek értéknövelése és állattartó telepek korszerűsítése intézkedésekről még az idén döntés várható. Előbbi esetében a kérelmek értékelése folyik már, utóbbi esetben az érdemi vizsgálatot végzi jelenleg az MVH.

3. Az idén már más támogatási intézkedést várhatóan nem írnak ki az I. tengelyen belül. Az MVH elnökének tájékoztatása alapján azonban forrást nem kívánnak az ÚMVP-ben bent hagyni, ezért a felszabaduló források a tavasszal fognak újabb intézkedéseket kiírni.

Forrás: www.emva.hu


Elérhetőségeink:

5130 Jászapáti,
Kossuth Lajos út 2-8.
Telefon: 57/440-516

info@jasz-consulting.hu(c) Jász-Consulting Kft - Kivitelezés: (c) Com&Com2005 Bt, Bagi László 2008-2012.