BemutatkozásHírekGalériaAjánlatkérés

Állami földbérlet: jön a harmadik kör


Ismét lehet pályázni földbérletre, megnyílt a harmadik pályázati kör. Összesen mintegy 65 ezer hektár állami kézben lévő területet szeretne így hasznosítani a kormány.

A földhaszonbérlettel a fiatal, 40 év alatti termelőket és a családi gazdaságokat szeretnék erősíteni.

Az állami földek kezelése a Nemzeti Földalapkezelő Szervezet feladata. Leginkább bérbeadással szeretné a kormány hasznosítani a földterületeket. Ezért 2010 óta pályázatokat írnak ki, eddig 40 ezer hektárra kerestek bérlőket, 25 ezer hektárra meg is kötötték a szerződést – erről a földalapkezelő szervezet elnöke beszélt a Ctv.hu-nak.
Sebestyén Róbert elmondta: a számok azt mutatják, hogy az eddig haszonbérletbe adott területnek több mint 3/4-ét olyan gazdák nyerték el, akik őstermelőként, családi gazdálkodóként vagy pedig egyéni gazdasági termelőként, egyéni gazdasági vállalkozóként nyújtották be a pályázatukat. A korosztály összetétele sem mindegy, szép számmal akad közöttük fiatal gazda is – tette hozzá a Nemzeti Földalapkezelő Szervezet elnöke. A családi gazdaságok, valamint a fiatal, 40 év alatti termelők erősítése az első számú cél – mondta az elnök. Azt szeretnék, ha a föld hosszú távon megélhetést nyújtana a gazdáknak.  Összesen 65 ezer hektárt szeretne az állam haszonbérbe adni. Ezért megnyílt a harmadik pályázati kör  is.

A Nemzeti Földalapkezelő honlapján hamarosan megjelennek a pályázatok, ez azonban nem, csak a jegyzői kifüggesztés minősül hivatalos ajánlattételnek. Ez a felhívás részletesen tartalmazza a pályázati feltételeket – mondta Sebestyén Róbert. A leendő pályázónak ezek után regisztrálnia kell, a pályázatot pedig a Földalapkezelő Szervezet megyeszékhelyeken működő területi osztályára kell benyújtani.

 
Forrás: umvp.eu

Elérhetőségeink:

5130 Jászapáti,
Kossuth Lajos út 2-8.
Telefon: 57/440-516

info@jasz-consulting.hu(c) Jász-Consulting Kft - Kivitelezés: (c) Com&Com2005 Bt, Bagi László 2008-2012.