BemutatkozásHírekGalériaAjánlatkérés

Megváltoznak az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból (EMVA) támogatott egyes jogcímek kifizetési kérelmeinek benyújtásával kapcsolatos szabályok – közölte a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH). A Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) erről szóló 57/200. (VI.20.) rendelete már megjelent.


A kifizetési kérelem beadására nyitva álló időszak meghosszabbodik, így azok benyújtására ez év július 1. és december 31. között, 2012-től pedig február 1. és május 31., illetve augusztus 1. és december 31. között lesz lehetőség. A rendeletmódosítás hosszabb felkészülési lehetőséget biztosít a gazdálkodóknak, így tervezhetőbb módon tudják kérelmeiket benyújtani. Mindez hatékonyabb, gyorsabb ügyintézést is eredményez. Az új szabályozás olyan rendszert alakít ki, amely lényegesen rugalmasabban alkalmazkodik a beruházások előrehaladásához. A kifizetési kérelmek benyújtására vonatkozó közlemények továbbra is jogcímenként külön jelennek meg, és a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal honlapján olvashatók - tartalmazza a közlemény.


Fontos tudni való még a rendelethez kapcsolódóan:
- egy időszakban akár két kifizetési kérelem is benyújtható, ha a kettő között 3 hónap eltelt, vagy az előzőről határozat érkezett, de egy évben csak két kérelem adható be;
- az első kifizetési kérelmet a támogatási határozat kézhezvételét követő 9 hónapon belül kell benyújtani;
- az utolsó kifizetési kérelmet mindentől függetlenül 2015. január 31-ig kell majd benyújtani.Elérhetőségeink:

5130 Jászapáti,
Kossuth Lajos út 2-8.
Telefon: 57/440-516

info@jasz-consulting.hu(c) Jász-Consulting Kft - Kivitelezés: (c) Com&Com2005 Bt, Bagi László 2008-2012.