BemutatkozásHírekGalériaAjánlatkérés

 Szaktanácsadás 

A Jász-Consulting Kft.-t, mint Területi Szaktanácsadási Központot 2007 augusztus 23—án vette nyilvántartásba az FVM. Működésünk három megyére terjed ki, Jász-Nagykun-Szolnok, Heves és Pest megyéből támogatott szaktanácsadási szerződés 2007-ben 91 volt, 2008-ban 27. Kb. 35 település gazdálkodói veszik igénybe szolgáltatásainkat. Sokan támogatás nélkül is kérik a TSZK szolgáltatásait, így jelenleg kb. 170 ügyfelünk van.
 

2007-ben lezárult az új szaktanácsadási rendszer első mérföldköve, szerződések rögzítésre kerültek. A Jász-Consulting Kft., mint TSzK aktívan dolgozott, sok tapasztalatot szerzett. 91 szerződést kötöttünk, a kifizetési kérelmek január hónapban az MVH felé továbbításra kerültek.

   Az 52/2007 (VI.28.) FVM rendelet alapján a hazai gazdálkodók számára 2008-ban is lehetőség nyílt az EU által előírt új rendszer keretében a szaktanácsadási támogatás igényvételéhez, annak érdekében, hogy teljesíteni tudják a közvetlen támogatások felhasználásának legfontosabb feltételeit, ezen belül is a kölcsönös megfeleltetéshez kapcsolódó előírások betartását. Szaktanácsadó igénybevétele nem kötelező, azonban annak a gazdálkodónak mindenképpen nő az alkalmassága - és ennek folytán a megítélése egyéb támogatások igénybevétele/elbírálása során -, aki tanácsadót alkalmaz, amelyre most tehát már a pénzügyi támogatási lehetőség is nyitva áll.

  A rendelet alapján azoknak a gazdálkodóknak nyílik lehetőség 2008-ban támogatott szaktanácsadási szerződés megkötésére, akik az előző gazdasági évben - 2007-ben - még nem kötöttek ilyen jellegű szerződést, vagy lényeges változás történt a gazdálkodásában, (pl. új növény került a vetésszerkezetbe).

  

Az új szerződések megkötésére 2008 májusáig volt lehetőség.

A támogatási rendelet alapján évente gazdaságonként a gazdaság méretétől függően 40 - 300 ezer Ft támogatás adható a szaktanácsadási szolgáltatás igénybevételéhez.

A támogatási rendelet szerint a gazdálkodó a Területi Szaktanácsadási Központtal (TSzK=Jász-Consulting Kft.) szerződik, amely szerződés keretében a központ az igényelt szaktanácsadó személyes közreműködését biztosítja, valamint a támogatási folyamat teljes ügyintézését is elvégzi.
logo
Elérhetőségeink:

5130 Jászapáti,
Kossuth Lajos út 2-8.
Telefon: 57/440-516

info@jasz-consulting.hu(c) Jász-Consulting Kft - Kivitelezés: (c) Com&Com2005 Bt, Bagi László 2008-2012.