BemutatkozásHírekGalériaAjánlatkérés

Szálláshely felújítás a jászszentandrási
ROMANTIK PARK területén
 
Pályázó neve: Romantik Park Vendéglátó és Kereskedelmi Kft.
Megvalósítási hely: 5136 Jászszentandrás, Járási Iskola út 27.
Célterület megnevezése: Turisztikai tevékenységek ösztönzése
HACS neve: Jászsági Kistérségi Helyi Közösség Egyesülete
 
A projekt a „Turisztikai tevékenységek ösztönzése” célterület keretében a 76/2011. (VII.29.) VM rendelet alapján a Helyi Vidékfejlesztési Stratégiák LEADER fejezetének végrehajtásához nyert el támogatást.
 
Jászszentandrás a Jászság egyik legcsendesebb, és legszebb környezetben elterülő települése, ezért már a 90-es években alkalmasnak láttuk arra, hogy a turisztikai szolgáltatások ilyen komplex megvalósítása kialakítható legyen. A Kft jelenleg 6 vendégházzal várja az ide érkezőket, saját tavunk van, a területet egy erdő veszi körül, minden körülmény adott tehát egy pihentető, kellemes kikapcsolódást jelentő nyaraláshoz, vagy akár csak egy egynapos sétához, kikapcsolódáshoz. Parkunk területén kempingezési lehetőséget is kínálunk az ide látogatóknak: 10 db, egyenként 150 m2-nyi terület áll rendelkezésre, 10 db élő sövénnyel elválasztva, minden hely rendelkezik elektromos áram- és vízvételi lehetőséggel.
 
Étkezési lehetőséget is biztosítunk vendégeink részére: éttermünkben igazi házi ételekkel kedveskedünk, melynek területe 18x7 méter, alul található az étterem rész, felül pedig a konyha – ahonnan étellifttel kerülnek a fogások az asztalra -, és egy söröző.
 
A községben, és a környező településeken számos falusi szálláshelyet lehet igénybe venni, azonban a miénk – a komplexitása miatt – különbözik ezektől. A szép, rendezett környezet egyre több vendéget vonz hozzánk.
 
A projekt bemutatása:
A fejlesztés során a régebben épült, nem túl korszerű üdülőházaink felújítását végeztük el. 6 házra kerül napkollektor, és a hozzájuk tartozó bojler és puffertartály. A 22 csöves napkollektor űrmértéke 250 liter, beépített hőcserélőt tartalmaz. A tartályba szerelt 40 méteres rézspirálon keresztülhaladva pillanatok alatt átveszi a napkollektor tartály vizének hőmérsékletét. A rézbevonatnak köszönhetően 15%-kal nagyobb a hatásfoka, mint más, hasonló paraméterekkel rendelkező kollektoroknak. A házak 50 m2-esek, melyeket körbe csatornáztuk, tetejüket Lindab tetőre cseréltük, melyek kivitelezése és a toldások átgondolt kialakítása garantálják a 100 %-os vízzáróságot. A házak burkolata is cserére került: az eddigi – allergiát is okozó, és nehezen tisztítható – padlószőnyeg borítás helyett járólapok kerültek elhelyezésre. A pályázat keretében beszerzésre került csőbúvár szivattyú, fűnyíró traktor, motorfűrész, kombi fűkasza, gyepszellőztető.

Egyik legrégebbi vágyunk saját ivóvízrendszer hálózat kiépítése, melynek kezdő lépéseinek lebonyolításához most láttuk elérkezettnek az időt. A projekt a kútfúrást is tartalmazta, a kiképzéssel, és kútkiképzéssel együtt (ez a mosatást, valamint a kút tisztítását jelenti). A későbbiekben szeretnénk saját ásványvizünket is a piacra bevezetni. A beruházás része még a csőbúvár szivattyú, mely az eddigieknél gazdaságosabb és megbízhatóbb működésű. Kiemelkedő hatásfokának és megbízhatóságának köszönhetően kiválóan használható háztartásokban, illetve házi vízellátó rendszerekben, és az öntözés területén.
 
Eredmények:
A beruházással a munkavállalók számát is felemeljük, a jelenlegi ügyvezetőnk már nem lesz elegendő a feladatok ellátásához, és a működtetés zavartalanságának fenntartásához. Megújult kempingünkbe egyre több vendéget várunk, igyekszünk minél több színes, változatos programot szervezni számunkra, amihez a jelenlegi 1 fő már nem elégséges. A pályázatban szereplő beruházások megvalósulása után 1 fővel emelkedik munkavállalóink száma. A fejlesztések megvalósítása régi vágyunk, ezzel Jászszentandrást a térség legmodernebb termálfürdő komplexumává tesszük.


CSISZÁR ANDREAFejlesztésről készült fotók:

Elérhetőségeink:

5130 Jászapáti,
Kossuth Lajos út 2-8.
Telefon: 57/440-516

info@jasz-consulting.hu(c) Jász-Consulting Kft - Kivitelezés: (c) Com&Com2005 Bt, Bagi László 2008-2012.