BemutatkozásHírekGalériaAjánlatkérés

A jászapáti lakosságának szubjektív biztonságérzetének javítása I. ütem
JÁSZAPÁTI POLGÁRŐR IRODA FELÚJÍTÁSA ÉS ESZKÖZBESZERZÉSE
 
Pályázó neve: Városi Polgárőrség Egyesület
Megvalósítási hely: 5130 Jászapáti, István király út 13.
Célterület megnevezése: Köz- és településbiztonság fejlesztése
HACS neve: Jászsági Kistérségi Helyi Közösség Egyesülete
 
A projekt a „Köz- és településbiztonság fejlesztése” célterület keretében a 76/2011. (VII.29.) VM rendelet alapján a Helyi Vidékfejlesztési Stratégiák LEADER fejezetének végrehajtásához nyert el támogatást.
 
A projekt célja:
A polgárőrök és a rendőrök jelenléte állandó legyen a településen, a polgárőrök is vallják, hogy még jobban meg kellene becsülni azokat a polgárokat, akik szabadidejüket feláldozva a közjóért munkálkodnak. Hiszen a Jászapátin is közösséggé formálódott helyi polgárőrök példát is tudnak mutatni önzetlenül végzett munkájukkal, amelynek előnyeit az egész település érezheti.
 
  • Tagok toborzása.
  • Egy iskola egy polgárőr mozgalomban való aktív részvétel.
  • Nappal ügyfélszolgálati iroda működtetése, a lakossággal közvetlen kapcsolat kialakítása.
  • Az, hogy egy járőröző polgárőr gépjárműből rendőr is kiszállhat a közös szolgálatok alkalmával, jelentős visszatartó erővel bírhat.
  • A közbiztonság erősítése útján a lakosság biztonságérzetének növelése. (Jászapáti város területén bűnmegelőzés, a közbiztonság védelme, a bűnalkalmak csökkentése.)
 
A pályázat keretében megvalósult fejlesztések, beszerzésre került eszközök:
A projekt keretén belül a Jászapáti Város Önkormányzatától bérelt irodahelyiség felújításárára, átalakítására vállalkoztunk. A felújítás tartalmazta az iroda festését, álmennyezet kialakítását a meglévő falfelületek lefedését, valamint két kis tároló helység kialakítását, továbbá a padozat újra burkolását is, ezzel alkalmassá téve lakossági fórumok, iskolai bűnmegelőzési órák helyszínének biztosítására.
Az iroda megfelelő felszereltségét valamint az egyesület által megvalósított projektek folytatásához, pályázatok írásához, bűnmegelőzéshez és felderítéshez kívánjuk használni a beszerzett eszközöket.
Az iroda kialakításával és az eszközök beszerzésével (laptop szoftverekkel, táskával, digitális video kamera akkumulátorral, prorjektor állvány, digitális fényképezőgép, fax és színes nyomtató, projektor táskával, fénymásoló, fényképezőgép, kamera állvány, asztalok, székek) egy olyan korszerű iroda kialakítása valósul meg, mely segíti az egyesület által ellátott feladatok teljesítését.
Az internettel, telefonnal is felszerelt iroda remek feltételeket biztosít a rendőrökkel közös szolgálatok adminisztratív munkáinak elvégzéséhez. Továbbá a környező települések polgárőr egyesületeivel még szorosabb kapcsolatot tudtunk így kialakítani, segítve egymás napi munkáját információkkal, valamint megbeszéléseknek is helyet tudunk biztosítani a felújított iroda helységben.
A gyakoribb polgárőri jelenlétet nem csak a lakosság igényli, annak előnyei megmutatkoznak, a polgárőrök számára az új iroda járőrözés közben, különösen hideg, esős időben lesz nagy segítség, hiszen lesz hol megmelegedniük, vagy meginni egy forró teát. Az iroda nappal ügyfélszolgálati irodaként működhet, így a lakossággal közvetlen kapcsolatot lehet teremteni. A rendőrséggel való együttműködés eddig is eredményes volt, a közös célok pedig további sikereket hozhatnak.
 

MIHÁLYI ZOLTÁN


Fejlesztésről készült fotók:

Elérhetőségeink:

5130 Jászapáti,
Kossuth Lajos út 2-8.
Telefon: 57/440-516

info@jasz-consulting.hu(c) Jász-Consulting Kft - Kivitelezés: (c) Com&Com2005 Bt, Bagi László 2008-2012.