BemutatkozásHírekGalériaAjánlatkérés

A Jásziványi Önkéntes Tűzoltó Egyesület
tűzoltó szertárának felújítása
 
Pályázó neve: Jásziványi Önkéntes Tűzoltó Egyesület
Megvalósítási hely: 5135 Jászivány, Fő út 4.
Célterület megnevezése: Köz- és településbiztonság fejlesztése
HACS neve: Jászsági Kistérségi Helyi Közösség Egyesülete
 
A projekt a „Köz- és településbiztonság fejlesztése” célterület keretében a 76/2011. (VII.29.) VM rendelet alapján a Helyi Vidékfejlesztési Stratégiák LEADER fejezetének végrehajtásához nyert el támogatást.
 
Az Önkéntes Tűzoltó Egyesület elődjét 1951-ben alapították, az akkori törvényeknek megfelelően. Az Egyesület 2006-ban alakult meg ismét, mely kezdetben megfelelő eszközök híján nem volt vonuló képes, de ettől függetlenül minden meghívásos tűzoltóversenyen részt vettünk.
Az Egyesület fő tevékenysége a helyi tűzvédelmi feladatok ellátása, az önkéntes tagok szervezése, és közösségi életre való nevelése. Az utóbbi években egyre több eszközre tettünk szert (más egységek adományaként, illetve vásárlás útján is), így egyre több esetben vállaljuk a kárelhárításban való közreműködést is.
Tűzoltó szertárunkat már felújítottuk, hogy az egyesület Mercedes tűzoltó gépjárműve, és a szükséges felszerelések elhelyezését biztosítsuk. Azonban a szertár nem volt fűthető, és a gépjárműben lévő oltóanyag a hideg időben befagyhatott, lehetetlenné téve egy esetlegesen keletkező tűz eloltását.
A korábbi bevetési ruháinkat a Jászberényi Tűzoltóság kiselejtezett ruhái alkották, ezek már régiek, sokat használtak voltak.
 
A projekt célja:
A fejlesztés hatására növekszik a Tűzoltó Egyesület hatékonysága a beavatkozások során. A napkollektorok beszerelésével a környezetvédelemre is komoly figyelmet fordítottunk. A megvalósulás után a fejlesztést, annak hatásait, és a környezetre gyakorolt hatását be is mutatjuk az érdeklődőknek, falunapok alkalmával pedig bemutatót is tartunk a résztvevőknek, a szokásos tűzoltó bemutatók mellett.
Az egyesület nagyon kevés pénzből gazdálkodik évente, így minden megtakarításra szükség van, ebből más költségeinket tudjuk fedezni. Az épület felújítása - az eresz és az előtető – az épület állagmegóvását biztosítják, a lebetonozott kapubejárón a tűzoltóautó sokkal könnyebben tud be- és kiállni, illetve gyorsabban tudunk elindulni. A védőfelszerelések megvásárlása után a beavatkozások sokkal hatékonyabbá válnak a megfelelő védelem biztosításával. Az új ruhák és felszerelések biztosítják a tűzoltók megbízható védelmét.
 
A pályázat keretében megvalósult fejlesztések, beszerzésre került eszközök:
A Jásziványon lévő tűzoltószertár felújítása történt meg. Többek között a fűtés bevezetése megújuló energiaforrás igénybevételével. Így a meleg víz is biztosítottá válik az épületben. A beavatkozások során modern, de főleg biztonságos védőöltözetre van szükség, ezért hasznosak azok az önkéntes tűzoltók számára beszerzett védőruhák és csizmák, kesztyűk és sisakok.Elérhetőségeink:

5130 Jászapáti,
Kossuth Lajos út 2-8.
Telefon: 57/440-516

info@jasz-consulting.hu(c) Jász-Consulting Kft - Kivitelezés: (c) Com&Com2005 Bt, Bagi László 2008-2012.