BemutatkozásHírekGalériaAjánlatkérés

Jászdózsa településbiztonságának fejlesztése I. ütem
 
Pályázó neve: Jászdózsai Polgárőrség Egyesület
Megvalósítási hely: Jászdózsa, Szent Mihály tér 1.
Célterület megnevezése: Köz- és településbiztonság fejlesztése
HACS neve: Jászsági Kistérségi Helyi Közösség Egyesülete
 
A projekt a „Köz- és településbiztonság fejlesztése” célterület keretében a 76/2011. (VII.29.) VM rendelet alapján a Helyi Vidékfejlesztési Stratégiák LEADER fejezetének végrehajtásához nyert el támogatást.
 
Jászdózsa JNSZ megye ÉNY-i részén helyezkedik el. Polgárőrségünk 1993.12.16-án alakult meg, jelenlegi taglétszámunk több mint 100 fő.
A polgárőr mozgalmat az önkéntesség, a törvényesség, az emberi jogok messzemenő tiszteletben tartása, az ellenszolgáltatás nélkül végzett közösségi tevékenység, a bizalomra épülő felelősségvállalás és a politikamentesség jellemzi.
 
A rendőri és más polgárvédelmi szervekkel, valamint a helyi önkormányzattal kapcsolatos feladatok végrehajtásának elősegítése, a lakosság és a hatóságok közötti bizalom és együttműködés erősítése.
A civil szervezeteknek nagy szerepe van abban, hogy a település tagjai és a környező települések között szorosabb együttműködés alakuljon ki. A polgárőrség nappali és éjszakai járőrözésen kívül egyéb feladatokat is ellát, hiszen számos rendezvény lebonyolításában vállalunk jelentős szerepet.
 
A nappali szolgálatoknak nagy szerepe van a szubjektív biztonságérzet javításában, ezért igyekeztük megtartani, kis mértékben növelni a nappali szolgálatok számát, törekedtünk a minél jobban látható Polgárőrség megteremtésére, egyszóval a bűnmegelőzési munkánk minél hatékonyabbá tételére.
 
A projekt célja:
  • A közbiztonság erősítése útján a lakosság biztonságérzetének növelése.
  • Új tagok toborzása.
  • Polgárőr tevékenység népszerűsítése
  • Egy iskola – egy polgárőr mozgalomban való további aktív részvétel, program folytatásának biztosítása.
  • Megyében, főként a Jászberényi kistérségben működő Polgárőr Egyesületekkel való szorosabb együttműködés erősítése.
  • Rendőrőrssel történő együttműködés növelése.
 
A pályázat keretében beszerzésre került eszközök:
Az egyesület mindennapi működéséhez és a megvalósítandó programok lebonyolításához szükséges eszközparkunk hiányos. Eddig a kölcsön kapott, valamint saját tagjaink tulajdonát képező eszközökkel végeztük tevékenységünket és oldottuk meg az előadásokat, oktatásokat. A LEADER pályázat ezek megoldásában, valamint a fejlesztés a mindennapi egyesületi munkában és főként az óraadási tevékenység ellátásában nyújtott segítséget.
 
A támogatásból az alábbi fejlesztéseket valósítottuk meg:
2 db laptop szoftverekkel, táskával; 1 db projektor, táskával; 1 db projektor állvány; 1 db vetítővászon, állvány ; 1 db multi-funkciós nyomtató; 1 db fényképezőgép tokkal; 10 db kézi rádió; 10 garnitúra sörpad; 200 db bűnmegelőzési kiadvány; 1000-1000 db bűnmegelőzési szórólap; 1 db spirálozó gép; 1 db vágógép; 1 db iratmegsemmisítő; 1 db lyukasztó; 1 db tűzőgép; 1 db videokamera, táska, akkumulátor, kamera állvány stb.
 

Elérhetőségeink:

5130 Jászapáti,
Kossuth Lajos út 2-8.
Telefon: 57/440-516

info@jasz-consulting.hu(c) Jász-Consulting Kft - Kivitelezés: (c) Com&Com2005 Bt, Bagi László 2008-2012.